dijous, 31 de març del 2011

Viquipèdia

Les últimes classes d'informàtica, han estat dedicades a fer alguns articles per penjar a la viquipèdia.
Per poder penjar-los ens hem hagut de crear un compte, una vegada ens havíem llegit els consells, les pautes i les normes, ens hem posat mans a l'obra!
Abans de fer els articles, havíem de comprovar que no existissin ja, o si existien els podíem modificar, afegint més informació que creguessim necessària.

Jo he fet dos articles: un sobre el CINEMA TITÁN DE CORNELLÀ i una altre sobre el MONUMENT DEDICAT A MIRÓ, també de Cornellà. Aquí uns deixo l'enllaç i espero que us serveixi la informació:



També us deixo el meu usuari de la Viquipèdia: ana8


Ana Durán^^

dilluns, 21 de març del 2011

Harry Potter y las Reliquias de la Muerte

Durant aquestes últimes setmanes, a la classe d'informàtica hem estat tractant el tema del gloster, és un lloc web que ens permet fer una mena de poster amb: fotos, vídeos, lletra, etc. Aquesta eina és molt útil per exemple per fer treballs i, sobretot és molt visual.
Els pasos per fer un glog són els següents:
Registrar-se a glogster.com. Després de registrar-se a la pàgina, ja es pot començar a fer el glog, es pot seleccionarel fons, es poden posar fotos, videos, etc., si es dóna el cas de que no s'ha acabat el glogster es pot guardar i, per finalitzar es pot publicar.
El meu glogster és de la segona part de la pel·lícula "Harry Potter y las Reliquias de la Muerte", espero que uns agradi i aquí us el deixo:

Xarxes socials

-MySpace: és una xarxa social d’interacció social format per perfils personals d’usuaris que inclou xarxes d’amics, grups, blogs, fotos, vídeos i música, i una xarxa interna de missatgeria que permet comunicar els diferents usuaris entre si mateixos. L’ús de MySpace que més s’ha donat a conèixer és el musical, ja que la fan servir molts músics per donar-se a conèixer, primer van començar artistes desconeguts o aficionats, però amb el temps l’han anat utilitzant artistes professionals i, fins i tot discogràfiques.
MySpace no té una opció en català, ni opcions per escollir l’idioma que l’usuari prefereix, l’idioma predeterminat és el castellà, es poden compartir vídeos, música, videoclips, hi ha jocs, informació d’artistes, es poden comprar entrades, fins i tot hi ha opcions per als mòbils, com totes les xarxes socials té l’opció d’agregar amics...

-Orkut: és una xarxa social promoguda per Google, permet als usuaris fer nous amics, mantenir contactes comercials, relacions més íntimes, mantenir les existents... Es poden crear comunitats que agrupen usuaris depèn dels gustos, els interessos, també hi ha diferents categories: activitats, negocis, jocs, música, etc., en els seus inicis va ser una xarxa anglòfona, sobretot d’EUA, tot i que, a partir del 2004 ha augmentat el nombre d’usuaris del Brasil. Es pot entrar amb el compte de gmail de Google que ja té creat l’usuari, es pot tenir una conversa amb missatgeria instantània, es poden compartir fotos, etc. amb els amics que es tenen agregats...


-Friendster: és una xarxa social creada per dos programadors informàtics, la xarxa té la finalitat de que els usuaris poden trobar parella.





-Second Life: és una xarxa social que aparentment sembla un joc, en el qual l’usuari té un personatge propi i pot tenir una “segona vida” virtual a través de la qual pot intercanviar informació, també permet simular que s’està en un videojoc i sembla la vida real.




-LinkedIn: és una xarxa social destinada als negocis i la seva finalitat és establir contacte entre els professionals del mateix camp del negocis, també permet que els usuaris puguin mostrar la seva experiència professional, que una empresa els pugui contractar a través de la informació que donen, etc.




-eConozco: és una xarxa social també destinada a l’àmbit dels negocis, a través d’aquesta els usuaris poden establir contacte amb altres amb les que tenen la seva professió en comú.





-Windows Live Spaces: va ser una xarxa social creada per Windows Live, anomenada MSN Spaces i tancada el 2010 per aquest mateix, ja que es va decidir que el usuaris passessin a Word Press.




-Facebook i Twitter: són les xarxes socials més utilitzades avui dia, són molt semblants i tenen la finalitat de que els usuaris es puguin comunicar instantàniament o per mitjà d’actualitzacions socials, comentaris, etc.



Opinió personal:
Gràcies a l’evolució d’Internet, avui dia tenim al nostre abast tot un conjunt de xarxes socials a través de les qual podem conèixer a gent nova, aconseguir feina, tenir contacte amb gent amb la qual es pugui tenir una professió en comú, etc., és a dir, tot un seguit d’avantatges que es poden aprofitar. Tot i que també podem trobar inconvenients com: comentaris desagradables, pujar fotos inadequades..., a partir dels quals es fa un mal ús d’aquestes xarxes socials, per mala sort hi ha gent que ho fa i de vegades no només poden perjudicar-se a si mateixos, sinó que també a altres que si que en fan un bon ús.

Ana Durán^^

dissabte, 19 de febrer del 2011

Tipus de webs

Aquesta és la presentació del les webs 1.0, 2.0 i 3.0, d'aquesta manera he pogut saber que són i establir les diferències que hi ha entre cadascuna d'elles.
Webs
View more presentations from anaSAMC95.
Ana Durán^^

dissabte, 5 de febrer del 2011

Seguretat a Internet

1.Còpies de seguretat:
Són fitxers que tenen dades guardades i que permeten recuperar-les en cas que es perdin. Les còpies es poden desar en un llapis de memòria o en un servei en línia per deixar còpies de seguretat.

2.Robatoris:
Els ordinadors són eines que tenen valor, i per tant, poden ser robades i s’ha de tenir cura. Consells i recomanacions: no s’ha de mostrar el portàtil en llocs públics, hem de saber on deixem el portàtil en tot moment, folrar el portàtil amb plàstics especials o posar-hi adhesius.

3.Usuaris i contrasenyes:
Un usuari és un conjunt de caràcters que amb la contrasenya permet connectar-se a un servei en línia o a un sistema informàtic. Una contrasenya és un codi secret i personal que s’utilitza per accedir a un sistema informàtic o a un servei en línia i representa a cada persona en l’entorn digital. Consells i recomanacions són: no utilitzar el nom de la persona i no indicar l’edat, utilitzar una contrasenya per cada cosa i no compartir-la amb ningú, no demanar la contrasenya a ningú, no deixar en cap usuari públic l’usuari ni la contrasenya, tancar sempre la sessió, no donar dades personals en cap servei en línia.

4.Virus:
Són programes que s’introdueixen en un sistema informàtic que perjudiquen el funcionament i poden reproduir-se i transmetre’s. Consells i recomanacions: no desactivar l’antivirus ni el tallafocs, comprovar que sempre estiguin actius, no obrir arxius de remitents desconeguts, s’ha d’anar amb compte amb les descarregues P2P.

5.Bateria:
És un aparell que acumula càrrega elèctrica i permet subministrar electricitat a un aparell sense que estigui endollat a la xarxa elèctrica. Consells i recomanacions: s’hauria de mantenir el portàtil endollat al corrent elèctric el màxim temps possible, s’ha de carregar la bateria fins al 100%.

6.Funda:
S’utilitza per protegir el portàtil per possibles cops durant el seu desplaçament. Consells i recomanacions: deixar el portàtil a la funda quan s’acabi d’utilitzar i quan s’hagi de desplaçar, cal tenir en compte que tot i posar la funda també por rebre cops.

7.Actituds i valors del món i la vida digital:
Dret d’autor: drets morals i d’explotació que té d’una obra literària, artística o científica, si aquesta s’utilitza, implicarà un cost o una autorització expressa de l’autor.
Copyright: posició del dret d’autor, només el pot fer constar el titular o el cessionari d’aquest dret. Consells i recomanacions: hem d’anar amb compte el que baixem i copiem d’Internet, ja que la majoria de continguts tenen drets d’autor, si busquem obres amb llicència Creative Comons podrem baixar i utilitzar materials amb tranquil·litat.

8.Descarrègues:
Descàrrega: transferència de fitxers des d’un servidors, o a través d’ell al nostre ordinador.
P2P o Peer to Peer: xarxa d’ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers, ex. Emule, Bittorrent,etc.
Consells i recomanacions: per descarregar o intercanviar fitxer s’ha de fer en llocs de confiança, les xarxes P2P poden servir per a que algú entri al nostre ordinador sense saber-ho, el fet d’intercanviar P2P, suposa una vulneració dels drets d’autor.

9.Ciberassetjament (Ciberbulling o E-bulling):
És l’ús d’Internet, el mòbil o el videojocs per humiliar, agredir, maltractar, etc. Companys o persones conegudes d’una edat semblant. El ciberassetjament el podem trobar en xats, fòrums, blocs, fotoblocs, etc. i podem ser-ne víctima sense adornar-nos quan algú s’introdueix al nostre ordinador i copia fotos, contrasenyes, etc.

10.Ciberaasetjament a menors (Grooming):
Pràctiques a Internet d’alguns adults per guanyar-se la confiança d’un o d’una menor fingint empatia, tendresa, etc. amb finalitats fraudulentes i a vegades il·legals. Pot estar relacionat amb l’obtenció d’imatges i vídeos de menors i amb la pornografia. Consells i recomanacions: s’ha de ser prudent amb les fotos i els vídeos personals, no s’ha d’acceptar cap xantatge a la xarxa, desactivar la web cam quan non es fa sevir, protegir l’ordinador de virus i altres programes maliciosos, no deixar-se enganyar ni seduir pels correus.

11.Missatges ham (Trolling):
Comportament d’algunes persones que escriuen missatges provocadors de manera intencionada i amb finalitat de trobar polèmica.

12.Griefing:
Comportament de jocs de xarxa que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular.

13.Navegació i correu electrònic:
Navegador: programa informàtic que permet moure’s per serveis, recursos o conjunts d’informació d’Internet, per un sistema o per una aplicació.
Finestres emergents o Pops ups: finestra que apareix automàticament a la pantalla, sobreposada a la finestra activa.
Galetes o cookies: fitxers amb informació sobre els hàbits, les preferències i les pautes de navegació d’un internauta que visita una pàgina web, que el servidor envia al disc dur de l’ordinador de l’internauta mitjançant el navegador.
Tallafoc o firewall: “porter” de l’ordinador, per tal de que ningú passi sense permís, t’avisa de possibles programes que et poden danyar l’ordinador i et protegeix dels estafadors que vulguin entrar.
Correu electrònic: aplicació per la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats.

14.Misstageria instantània:
Xat: comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’Internet.
Missatgeria instantània: comunicació escrita en temps real, on l’usuari ja té instal·lat prèviament un programa amb el qual només es pot comunicar amb la seva llista de contactes.

15.Xarxes socials:
Persones vinculades a un mateix grup d’Internet, que comparteixen tipologies de continguts personals, audiovisuals, professionals,etc.

INTECO

Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació, el seu objectiu és servir com a instrument per desenvolupar la Societat de la Informació, amb activitats en l’àmbit de la innovació i el desenvolupament de projectes de les TIC, basant-se en: la investigació aplicada, la prestació de serveis i la formació.

CERT:
Centre de Resposta a Incidents de Seguretat, ofereix solucions per a incidents informàtics, serveis de prevenció davant de possibles amenaces i serveis d’informació, conscienciació i formació en matèria de seguretat.

OSI:
Oficina de Seguretat de l’Internauta, ofereix de manera gratuïta assessorament especialitzat i gestió davant de possibles dubtes o incidències sobre seguretat a la xarxa.

OBSEVATORI: 
Observatori de la Seguretat de la Informació, té com a objectiu analitzar, descriure, assessorar i difondre la cultura de la seguretat i la confiança en la Societat de la informació.

CATÀLEG STIC:
Catàleg d’Empreses i Solucions de Seguretat TIC, promou l’ús de les diferents solucions de seguretat entre els usuaris, augmentat la cultura de seguretat. 

DNIe:
Document Nacional d’Identitat electrònic, punt de trobada a la xarxa en el que es pot obtenir informació, components i serveis que facilitin i impulsen la utilització del DNIe.


Opinió personal:
Els vídeos que vam veure a classe, reflectien situacions que ens poden passar quan utilitzem Internet, per tant, hem d’anar amb compte de no fiar-nos de ningú perquè pot ser qualsevol el que està darrere de la pantalla. També a pàgines com l’xtec podem trobar activitats sobre la seguretat a Internet i a l’INTECO que és una web, la qual ens pot resoldre dubtes sobre problemes que podem tindre a Internet.

Ana Durán

dissabte, 22 de gener del 2011

Els navegadors

Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Teranyina mundial o World Wide Web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, sons, animacions i programes diversos a més de text i enllaços. L'objectiu principal d'un navegador web és mostrar informació a l'usuari.

Els navegadors més utilitzats són: Internet Explorer, Mozilla firefox i Google Chrome.




-Internet Explorer: és un navegador desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999 fins a l'actualitat, les seves versions més recents són la 8.0 i la 9.0.





-Mozilla firefox: és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és una multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.




-Google chrome: és navegador web desenvolupat per Google, el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98%, està disponible gratuïtament amb algunes condicions de servei.




-Opera browser: és un navegador d'Internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuïtament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment.






-Safari: és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu  sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista, el motor intern de Safari és programari lliure i és alliberat sota els termes de la llicència LGPL.







-K-meleon: és un navegador lliure basat en Gecko. L'objectiu de K-Meleon és proveir un navegador lleuger per Windows, semblant a  HYPERLINK Galeon o Firefox. K-Meleon es distribueix sota la llicència GNU.









-Flock: és un navegador web basat en la tecnologia de Mozilla, com també l'empresa (FlockInc) que el desenvolupa. El navegador parteix del codi del Mozilla Firefox amb addicions i modificacions per a fer-lo més orientat als serveis web socials més populars.







-SRWare IRON: és un navegador web basat en Chromium, principalment enfocat a eliminar el seguiment o rastreig que incloeix Google Chrome, és un software lliure i de codi obert.







-Lunascape Browser: és un navegador web desenvolupat per Lunascape Corporation a Toquio, Japó, és l’únic que consta de tres motors de redenritzat: Gecko (utilizat en Mozilla Firefox), Webkit (utilizat en Safari i Google Chrome), i Trident (utilizat en Microsoft Internet Explorer).



-Maxthon Browser: (abans conegut com a MyIE2) és un navegador gratuït provinent de la Xina per a Windows i basat en el motor de renderització Trident, de l'Internet Explorer, no obstant també pot utilitzar el motor Gecko, del Mozilla Firefox. Una de les característiques principals del Maxthon és la interfície totalment personalitzable. A més a més inclou més funcions que l'Internet Explorer sense perdre compatibilitat.




-Avant Browser: és un navegador web que va ser desenvolupat i mantingut per l’empresa Avant Force. Avant Browser és una aplicació de tipus freeware (de codi tancat, però d’ús gratuït). Té funcionalitats extra respecte Windows Internet Explorer, com la navegació per pestanyes des de fa anys.


ESTADÍSTIQUES DELS NAVEGADORS AL 2010:











OPINIÓ PERSONAL:

Si em preguntessin que quin navegador és millor o que quin recomano, la veritat no sabria que dir, ja que no els he utilitzat tots, però, potser diria que, personalment el que més m’agrada és l’Internet Explorer, és el que utilitzo freqüentment i penso que és molt eficaç. També he utilitzat el Mozilla firefox i el Google Chrome i els altres els he vist en videos. Mozilla firefox és semblant a l’Internet Explorer i el Google Chrome és una versió de navegador feta per Google.