dissabte, 22 de gener del 2011

Els navegadors

Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Teranyina mundial o World Wide Web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, sons, animacions i programes diversos a més de text i enllaços. L'objectiu principal d'un navegador web és mostrar informació a l'usuari.

Els navegadors més utilitzats són: Internet Explorer, Mozilla firefox i Google Chrome.




-Internet Explorer: és un navegador desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999 fins a l'actualitat, les seves versions més recents són la 8.0 i la 9.0.





-Mozilla firefox: és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és una multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.




-Google chrome: és navegador web desenvolupat per Google, el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98%, està disponible gratuïtament amb algunes condicions de servei.




-Opera browser: és un navegador d'Internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuïtament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment.






-Safari: és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu  sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista, el motor intern de Safari és programari lliure i és alliberat sota els termes de la llicència LGPL.







-K-meleon: és un navegador lliure basat en Gecko. L'objectiu de K-Meleon és proveir un navegador lleuger per Windows, semblant a  HYPERLINK Galeon o Firefox. K-Meleon es distribueix sota la llicència GNU.









-Flock: és un navegador web basat en la tecnologia de Mozilla, com també l'empresa (FlockInc) que el desenvolupa. El navegador parteix del codi del Mozilla Firefox amb addicions i modificacions per a fer-lo més orientat als serveis web socials més populars.







-SRWare IRON: és un navegador web basat en Chromium, principalment enfocat a eliminar el seguiment o rastreig que incloeix Google Chrome, és un software lliure i de codi obert.







-Lunascape Browser: és un navegador web desenvolupat per Lunascape Corporation a Toquio, Japó, és l’únic que consta de tres motors de redenritzat: Gecko (utilizat en Mozilla Firefox), Webkit (utilizat en Safari i Google Chrome), i Trident (utilizat en Microsoft Internet Explorer).



-Maxthon Browser: (abans conegut com a MyIE2) és un navegador gratuït provinent de la Xina per a Windows i basat en el motor de renderització Trident, de l'Internet Explorer, no obstant també pot utilitzar el motor Gecko, del Mozilla Firefox. Una de les característiques principals del Maxthon és la interfície totalment personalitzable. A més a més inclou més funcions que l'Internet Explorer sense perdre compatibilitat.




-Avant Browser: és un navegador web que va ser desenvolupat i mantingut per l’empresa Avant Force. Avant Browser és una aplicació de tipus freeware (de codi tancat, però d’ús gratuït). Té funcionalitats extra respecte Windows Internet Explorer, com la navegació per pestanyes des de fa anys.


ESTADÍSTIQUES DELS NAVEGADORS AL 2010:











OPINIÓ PERSONAL:

Si em preguntessin que quin navegador és millor o que quin recomano, la veritat no sabria que dir, ja que no els he utilitzat tots, però, potser diria que, personalment el que més m’agrada és l’Internet Explorer, és el que utilitzo freqüentment i penso que és molt eficaç. També he utilitzat el Mozilla firefox i el Google Chrome i els altres els he vist en videos. Mozilla firefox és semblant a l’Internet Explorer i el Google Chrome és una versió de navegador feta per Google.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada