dilluns, 20 de desembre del 2010

Felicitació de Nadal




Ara que arriba el Nadal, un dels treballs que hem fet a classe ha sigut aquest, hem hagut de fer una postal per felicitar-nos el Nadal, per després posar-les totes en un vídeo i poder veure-les.

Per això, també aprofito i ho poso al bloc: us desitjo BONES FESTES I FELIÇ 2011!


Ana Durán^^

dijous, 9 de desembre del 2010

Videoclip amb el movie maker



Durant aquestes setmanes, hem estat treballant un programa per fer videos, el movie maker. Tot i que ja el coneixíem d'abans, hem hagut de seleccionar una cançó i a partir d'aquí anar agafant fotos i fer que concordessin amb el ritme de la cançó i el seu significat, també hem hagut de tindre en compte que havia de ser dinàmic.
Per fer-lo, jo he triat la versió de la Kate Ryan de la cançó de "Voyage,voyage".
Per acabar, havíem de penjar el vídeo al youtube: primer, havíem de fer un compte youtube i després penjar el vídeo explicant en que consistia.

Podeu veure el meu canal Youtube a través d'aquest enllaç: http://www.youtube.com/user/anaSAMC

Ana Durán^^

dijous, 18 de novembre del 2010

L'èxit d'Internet 2.0

-Síntesi de la notícia: Uns 500 llocs o emissors d’informació concentren més de la meitat de totes les visites de tot el món. I aquests llocs són només el 0.003% de totes les webs que existeixen en l’actualitat. Aquest fenomen és una mostra de l’èxit i la popularitat d’algunes pàgines i també del procés d’homogeneïtzació cultural que s’ha accelerat en els primers anys del segle XXI.
Segons Alexa.com les tres primeres webs de la xarxa són: Google, Facebook i Youtube.
Google és amb diferència la pàgina més visitada del món, està especialitzada en la recerca d’informació a Internet. Google rep 1 de cada 4 visites web de tot el planeta. El gran interès de Google com a empresa ha estat la seva capacitat de diversificació i visió de mercat, que l’ha portat a ser el principal proveïdor de productes, amb el suport del seu negoci de buscador.
La segona web més visitada del món és Facebook. Al principi es pensava que seria una moda passatgera, però s’han consolidat com a impulsors de les relacions socials a la web. Existeixen altres webs impulsores de les relacions socials, però Facebook és el líder. Facebook és la xarxa social més popular amb més de 500 milions d’usuaris i uns 200 milions de visites al mes.
Facebook també és un exemple de web 2.0, ja que és un terme que es refereix a llocs web que obtenen una part del seu valor a través de les accions dels usuaris.
Youtube és la tercera web més visitada, s’ha convertit en el nou estendard del món audiovisual, compartir vídeos, compartir tendències, oci individual de masses.

-Opinió personal: Penso que aquesta notícia reflexa l’evolució d’Internet, accelerant-se el procés a partir dels primers anys del segle XXI. Les tres primeres webs que tenen més visites del món són: Google, Facebook i Youtube. Aquesta evolució ha fet que Internet sigui el que més utilitzem i d’aquí l’oportunitat d’utilitzar aquestes webs.


Ana Durán^^

dijous, 11 de novembre del 2010

Presentació de fotos "on-line"




 
Podem penjar una presentació de fotos al bloc amb les webs “slide.com” i “imageloop.com”.
Hem de seguir els següents passos:
-Polsem “crear” i “crear slideshow”
-Polsem el botó “Browse” i escollim les fotos que volem penjar.
-Es carreguen les fotos.
-Després, amb les pestanyes de la dreta podem posar efectes o colors a la presentació.
-Quan ja estem segurs de que és la presentació que volem polsem “guardar”.
-Ens sortirà un link que hem de copiar i enganxar al bloc.

Aquesta és una demostració de com quedaria una presentació amb “slide.com” de la sortida que vam fer a Montserrat.


Ana Durán^^

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Els sistemes operatius

Introducció 

Tots els equips electrònics necessiten un sistema operatiu per funcionar. Hi ha un sistema operatiu apropiat per a cada utilitat.
El sistema operatiu més utilitzat del mon és Windows.
En el món del disseny, la creació musical o de vídeo i les arts gràfiques, s’utilitza Mac OS.
El sistema Linux, cada cop més utilitzat per les administracions i en els àmbits educatius, és gratuït.

1.Què és un sistema operatiu?


Un sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
Els sistemes operatius s’estructuren en els mòduls següents:
-Nucli: o kernel, és una part fonamental del sistema operatiu. Gestiona les peticions que fan altres components que es volen comunicar amb el processador, així com l’assignació de tasques al processador.
-Administrador de memòria: s’encarrega d’assignar ordenadament un espai de memòria RAM a cada procés per emmagatzemar els resultats, el procés, dades temporals...
-Sistema d’entrada i sortida: controla els dispositius connectats a l’ordinador.
-Administrador de fitxers: s’encarrega de crear, modificar, eliminar i localitzar els fitxers que es necessiten per treballar.
Els sistemes operatius moderns, són sistemes segurs amb usuaris, grups d’usuaris, permisos i privilegis a nivell d’usuari i grup.

2.Per a què serveix?

Serveix per:

-Administrar els recursos de l’ordinador
-Coordinar el hardware
-Organitzar arxius y directoris en dispositius d’emmagatzemament


3.Tipus de sitemes operatius.


-Windows: sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI). Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet. La versió més recent d'un Windows client és el Windows 7; la versió més recent de servidor és el Windows Server 2008 R2.





-Linux: és el nucli del sistema operatiu GNU/Linux. Fou desenvolupat inicialment per Linus Torvalds, i distribuït amb la llicència GPL de GNU. Normalment, el nucli es distribueix amb el conjunt d'utilitats de GNU, entorns d'escriptori i altres aplicacions, formant un sistema operatiu complet.









-Mac: es el nom del sistema operatiu creat per Apple per la seva línia d’ordinadors Macintosh. Es conegut per haver sigut el primer sistema dirigit als usuaris en comptar amb una interfase gràfica composta per la interacció del ratolí amb finestres, icones y menús. L’equip de desenvolupament de Mac OS original incloïa a Bill Atkinson, Jef Raskin y Andy Hertzfeld.





Utilització dels sistemes operatius al novembre del 2009:




Microsoft Windows: 85,69%
Linux: 1,80%
Mac: 7,46%


Ana Durán ^^

dimarts, 5 d’octubre del 2010

De petits...



Hola nois, doncs avui penjo aquesta foto de P-3 que em porta molts records de petits. Sortim el Jaume, la Lydia, el Javier i jo, la veritat no m'enrecordo de qui la va fer, però l'he trobat i aquí la teniu.

Petons ^^

Ana Durán.

dimecres, 22 de setembre del 2010

Presentació del meu bloc

Hola, sóc l’Ana Durán, i tinc 15 anys, sóc alumna de 4t d’ESO de l’escola SAMC.
L'any que ve tinc pensat fer el batxillerat humanístic i en un futur espero poder ser professora.

Aquest és el meu bloc. L’he creat per poder treballar durant tot el curs a l’optativa d’informàtica. Em servirà d’eina per estar informada tant a classe com a casa, ja que des d’aquí també podrem saber els deures que hem de fer.
A la vegada, també em servirà de record de tots els anys que hem passat al SAMC, en concret 13, ja que aquest curs (que és l’últim) és un comiat, perquè tots marxem a altes llocs a seguir estudiant.



Aquí us deixo la nostra primera foto de la nostra etapa a l'ESO, el nostre primer record, on hi erem TOTS.

Més endavant penjaré més coses i espero que us agradi el meu bloc.


Ana Durán